Essentiële oliën tijdens massage

In mijn praktijk werk ik alleen maar met natuurlijke olie. Ik ben een voorstander van Clean Eating maar ook van Clean products! Zo verkoop ik veel natuurlijke producten voor de verzorging van lichaam & gezicht.

Want alles komt in je bloedbaan terecht.

Recent ben ik gestart met doTerra essentiële oliën , ik masseer met een olie die bij jou past......vertel me wat je nodig hebt en ik pas daar mijn massage & olie op aan.

 

 

 

Combi massage

Combi massage.

Een combinatie massage tussen Oosterse en Westerse technieken, laat je verrassen in deze massage ,afgestemd op jouw behoefte! Er wordt gebruik gemaakt van warme of koude olie en diversen massage technieken.Er wordt vooral ingespeeld op het moment zelf, waar is jouw lichaam aan toe....dat wordt lekker gemasseerd zodat blokkades worden opgeheven en je energie weer vrij kan stromen.Het is afwisselend zacht en stevig.

Geef aan wat je wensen zijn en wat je klachten zijn en deze massage zal je vitaliseren.

Keuze : 60 of 90 min.

Hotstone massage

Hotstone Wellness Massage.

Dit is een massage met warme olie & hete(circa 45 gr) basaltstenen die een hoog mineraal gehalte hebben. Deze stenen zorgen voor extra ontspanning. Tevens dringt de warmte net als infrarood wat dieper de huid in (circa 3 cm). Deze massage zorgt voor een ultieme relaxatie en werkt weerstand verhogend. Zeker in dit koude kikkerland is een hotstone super warmend en knap je er echt van op. Iedere masseur masseert anders. Mijn massage bestaat uit masseren met en zonder stenen en veel variatie & warme olie! Tevens laat ik de klant niet achter met de stenen, dus je ontvangt een actieve massage.

Keuze: 60 of 90 min.

 

Chinese Voetmassage

Chinse Voetmassage

Deze verkikkende voetmassage is ideaal voor als je erg 'ïn je hoofd zit'.

Velen zijn druk en vooral mentaal worden we erg overbelast. Om je meer in contact te brengen met je lichaam en tevens dan ook met je gevoel is een massage ideaal. Zeker voor je voeten. De energie die normaal stagneert in je hoofd (daar ben je druk) verplaatst zich naar de voeten. Ook dit is een drukpunten massage maar niet zoals een reflexzone voetmassage. Dit is een mildere vorm.

De voeten worden eerst gescrubd, dan met warme olie lekker gemasseerd en afsluitend volgt een verzorgende voetcreme. Dus een totale verzorgende voet verwennerij! Op verzoek en tegen meerprijs kunnen de teennagels gelakt worden.

Deze massage duurt circa 35-40 min.

Ayurvedische Marma ( drukpunten ) energie massage

Ayurvedische warme olie massage

Deze energie massage voert oude energie af en geeft je nieuwe energie. Het is een liefdevolle zachte massage voor mensen die behoefte hebben aan rust en herstel. Met vele rustgevende strijkbewegingen en aangenaam geurende warme olie wordt je hele lichaam gemasseerd! Ook deze massage laat je 'CHI'(energie/ levenskracht) stromen en worden drukpunten geactiveerd op een milde manier. Het is echt een kadootje voor jezelf deze fijne massage!

Keuze: 60 of 90 min.

Facials (gezicht behandeling)

Mini Facials

In mijn wellness studio geef ik ook facials(45 of 60 min.). Meestal in combinatie met een massage.

Ik ben mijn carriere(2004) gestart als schoonheidsspecialiste maar heb me gaandeweg meer richting wellness massages ontwikkeld. Ik zie mezelf niet alleen als een schoonheidsspecialiste maar meer als een wellness coach die mensen leert bewust om te gaan met hun kostbare lichaam.

Het geven van facials vind ik nog steeds heel leuk! Een facial is naar wens in te vullen in overleg.

Keuze: 60 min.En in combi met massages 90 min.

Side By Side / Zwangerschaps massage

Side-By-Side Masage in zijligging en rug ligging deze volledige massage is op de blote huid en met warme olie!!

Deze liefdevolle massage is speciaal voor diegene die altijd maar zorgt voor een ander en te weinig aan zichzelf toekomt! Waarom? Omdat het een zeer prettige warme massage is waarbij je op je zij ligt met een speciaal ergo kussen tussen je benen en onder je hoofd.Echt knus en prettig.De feedback is zeer lovend.Ook heerlijk voor iedereen die niet(lang) op zijn buik kan liggen!

Voor de zwangere vrouw: Vanaf 3 maanden mag je gemasseerd worden tot aan de bevalling! Deze massage is zeer comfortabel en fijn. De buik wordt niet mee gemasseerd.

Duur : alleen 60 min. mogelijk.

 

Lomi Lomi massage

Lomi lomi massage

Lomi lomi is een zeer bijzondere en tevens milde massage welke is voortgekomen uit de traditie & cultuur van de hawaiiaanse eilanden.Lomi betekent zowel 'drukken,kneden,wrijven' als' met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken'.....dit geeft aan dat het een warme fijne massage vorm is die de ontvanger harmonie bezorgd in het lichaam.Blokkades worden opgeheven en de doorbloeding zal weer goed stromen!Het is een zalige beleving voor lichaam, geest en je alle zintuigen door de warme olie en tropische muziek en sfeer.

Ben je moe en leeg qua energie? laat je verkwikken alsof je op hawaii bent...waan je op het strand. 

Deze massage is erg genezend, geeft een zeer diepe ontspanning door de lange strijk bewegingen die , anders dan bij andere massages, over het hele lichaam tegelijk worden gegeven! Het is een ritmische massage als de golven van de zee.

Tevens is deze massage gebaseerd op het Oosterse Yin & Yang principe .Het in balans brengen van je linker en rechter kant en je mannelijke en vrouwelijke kant.Lomi Lomi staat voor flow & VERBINDING.....gronding & connectie met je HART & adem ( Hawaiiaans: Ha ). Je zult meer in balans komen vooral ook in je onderbewuste.Dit merk je meteen.

Deze massage is echt heel anders dan de andere massages.

Keuze: 60 of 90 min.Aroma therapie massage

 

Een aromatherapie massage is specifiek gericht op jouw lichaam en diens behoefte. Deze massage is heel zacht en er wordt gebruik gemaakt van meerdere essentiële oliën.  Ook wordt er gebruik gemaakt van diverse massagetechnieken die vooral bedoeld zijn om een goede balans te creëren.Er vind van tevoren ook een intake gesprek plaats, dit om inzicht te krijgen in jouw behoeften.  

Wanneer je behoefte hebt aan meer dan alleen een massage, je jezelf wilt voeden met geneeskrachtige kruiden/olie, dan is deze massagetherapie wat voor jou. 

Ervaar zelf hoe anders jij je naar deze voedende olie massage voelt.......

Deze massage duurt 60 min.

Belangrijk om te weten: Al mijn massages zijn Wellness Massages! Dit betekent dat ik geen sport masseur ben maar pure ontspanningsmassages geef......Hou je van een zeer stevige aanpak dan verwijs ik je naar een sport masseur of fysio.

Bindweefsel massage

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam.

Alle inwendige organen en andere delen van ons lichaam hebben een zogenaamd projectiegebied op bindweefsel niveau. De zenuwen die deze organen aansturen lopen door de wervelkolom. Vanuit de wervelkolom ontspringen de zenuwen via de wervels naar organen of delen in ons lichaam. De zenuw die verantwoordelijk is voor het aansturen van de maag verlaat de wervelkolom halverwege de rug, niet verrassend dan dat de reflexzone van de maag ook halverwege de rug te vinden is. Aan deze zone is dan ook goed te zien of iemand maagklachten/problemen heeft. Er is een verhoogde spanning voelbaar, of de huid kan minder goed verschoven worden. Wanneer deze zone behandeld wordt met een bindweefsel massage kunnen deze klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Een bindweefsel massage is van invloed op het vegatieve deel van het zenuwstelsel, dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.

Met de massagegrepen wordt de doorbloeding van het bindweefsel geactiveerd en de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Verklevingen worden zo losgemaakt. De massage start met een inspectie op de rug waarna de massagegrepen op de rug worden uitgevoerd, maar deze kunnen worden uitgevoerd op armen, benen, romp en het gezicht.

Welke klachten kan je o.a. behandelen met bindweefsel massage?

 

hoofdpijn en migraine
buik- en borstkas aandoeningen
maag- en darm aandoeningen
aandoeningen aan het bewegingsapparaat
gewrichtsproblemen
slapeloosheid
striae
acne en littekens

Deze massage wordt alleen in combi vorm gegeven met een v.d andere ontspanningsmassages!

 

 

Coaching / Voedingsadvies

An apple a day keeps the doctor away!

Veel mensen hebben spijsverteringsklachten: Overgeprikkelde darmen/gasvorming/maagklachten(zuur) / opgezwollen buik,buikpijn  etc... Voeding is erg belangrijk.

Hippocrates zei: "Laat voeding uw medicijn zijn, uw medicijn is uw voeding"

Ik geef persoonlijke voedingsadviezen. De ervaring leert dat veel mensen het lastig vinden om te horen wat ze wel of niet mogen eten. Mijn rol, als coach, is iemand wijzen op zijn/haar(eet)patronen. Ik deel mijn kennis over voeding graag met anderen maar het is aan die ander of je gemotiveerd bent om je leefstijl onder ogen te zien en aan te passen. Ik werk niet met een weegschaal. Als je leert te luisteren naar je lichaam dan leer je ook je levensstijl te wijzigen, en bereik je op een natuurlijke manier het gewicht wat bij jou past! De eerste stap is bewust worden van wat je eet.We kijken samen in jouw tempo naar jouw eet gewoontes.

Mijn passie:  mensen helpen bewust(er) te leven.Ik ben een voorstander van 'Clean Eating' dit is zo onbewerkt en natuurlijk mogelijk zonder suiker / E-nr's /zonder tarwe en zonder melkprodukten(beperkt).

Mijn eigen ervaring is dat als je begint met gezonder te eten, je vanzelf t.z.t gewicht verlies!

Vraag gerust naar meer info!