Bindweefsel massage

Nieuw! Per medio april te boeken: Bindweefsel massage

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

De technieken die worden gebruikt bij een bindweefsel massage variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Door deze massagegrepen wordt de huid en het onderliggende bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde bindweefsel verklevingen minder worden. Doordat ook de zenuwuiteinden omringt worden door bindweefsel krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam.

Alle inwendige organen en andere delen van ons lichaam hebben een zogenaamd projectiegebied op bindweefsel niveau. De zenuwen die deze organen aansturen lopen door de wervelkolom. Vanuit de wervelkolom ontspringen de zenuwen via de wervels naar organen of delen in ons lichaam. De zenuw die verantwoordelijk is voor het aansturen van de maag verlaat de wervelkolom halverwege de rug, niet verrassend dan dat de reflexzone van de maag ook halverwege de rug te vinden is. Aan deze zone is dan ook goed te zien of iemand maagklachten/problemen heeft. Er is een verhoogde spanning voelbaar, of de huid kan minder goed verschoven worden. Wanneer deze zone behandeld wordt met een bindweefsel massage kunnen deze klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Een bindweefsel massage is van invloed op het vegatieve deel van het zenuwstelsel, dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.

De behandeling begint, na de anamnese, met een onderzoek van de rug. Dit onderzoek wordt zittend op de rand van de massagetafel uitgevoerd. Het bindweefsel op de rug wordt in plooien getild of geduwd, de tonus van de huid wordt gevoeld, verkleuringen en probleemzones worden bekeken.

Daarna neemt de cliënt op de buik plaats op de massagetafel.
Met de massagegrepen wordt de doorbloeding van het bindweefsel geactiveerd en de kwaliteit van het weefsel verbeterd. Verklevingen worden zo losgemaakt. De massage start met een inspectie op de rug waarna de massagegrepen op de rug worden uitgevoerd, maar deze kunnen worden uitgevoerd op armen, benen, romp en het gezicht.

 

Welke klachten kan je o.a. behandelen met bindweefsel massage?

 

hoofdpijn en migraine
buik- en borstkas aandoeningen
maag- en darm aandoeningen
doorbloedingsstoornissen
chronische verkoudheid
aandoeningen aan het bewegingsapparaat
gewrichtsproblemen
slapeloosheid
striae
acne en littekens

Deze massage is dus meer therapeutisch en anders dan de andere wellness (ontspanning) massages die ik geef!!

 

 

 

Ayurvedische Detox Voet massage

Nieuw! Per feb'18 te boeken:

Een speciale detox massage voor je hele lijf, maar de massage is op je voeten en onderbenen. We starten met een warme voetenbadje met Magnesium erin en een lekkere kruidenthee. Zo begint al het reinigen van je lijf d.m.v de voeten en de warmte van het voetbad! Erna vind de voetmassage plaats met een koperen massage bowl die zachte ronde strijkingen maakt en de doorbloeding in gang zet. Het werkt tegen stress en afvalstoffen. Is ontspannend en verkwikkend! Ervaar je veel spanning in je lijf maar ook alsof er blokkades zijn en veel afvalstoffen? ( o.a. gauw moe en hoofdpijn).....Kun je wel een verkwikking gebruiken in je energie level en gevoel?

Boek dan eens deze heerlijke voetmassage die je lijf detoxt en je (nieuwe) energie laat stromen.

Duur: circa 35-40 min. Los te boeken maar ook als combi tijdens een tijdsblok naar keuze!

Nieuw!

Massage rittenkaart :

Je betaalt 10x de gekozen massage in 1x en ontvangt een persoonsgebonden rittenkaart.Wanneer deze vol is krijg je de 11e x gratis!

Deze kaart is 1jr. geldig! Niet inwisselbaar of overdraagbaar.

Senioren Plan

Ik help u graag!

Zie voor meer info : hoofdpagina Senioren Plan!

Een 'plan'speciaal voor 65 plussers.Om u te helpen & te vertroetelen. Alles in overleg en gewoon bij u thuis of in het verzorgingstehuis.